Koncert za tri violine i di-džeja

U okviru Aleksinačkog letnjeg festivala, sinoć je na platou Doma kulture održan interesantan koncert na kome su nastupili članovi Električnog gudačkog kvarteta „Dinamika mjuzikˮ iz Beograda. Kvartet je osnovan 2012. godine, a čine ga tri violine i di-džej.

‒ Sviramo i promovišemo prvenstveno klasičnu muziku, jer smo svi mi akademski obrazovani muzičari. Radimo remiks klasičnih hitova i obrade pop, rok i filmske muzike, a fokusirani smo i na naše velike etno-hitove. U našem sastavu di-džej ima interesantnu ulogu i funkciju. On je, zapravo, ono što je dirigent u simfonijskom orkestru, drži nas na okupu i daje nam „muzički tepihˮ po kome hodamo i osećamo se sigurno ‒ rekla je za Radio Aleksinac Katarina Ranić Čavić, prva violina u kvartetu i tvorac ovog muzičkog sastava i već za 20. septembar najavila novi susret s Aleksinčanima.

Tada će se, naime, u Domu kulture održati program „Igra bogovaˮ u kome će, osim Električnog gudačkog kvarteta „Dinamika mjuzikˮ, učestvovati i plesna grupa „Una saga Serbika“.

Aleksinački letni festival nastavlja se večeras monodramom „Ne pucaj, breˮ u kojoj glumi naš sugrađanin Dragoslav Ranđelović Ranđa. Predstava počinje u 20 sati i 30 minuta u dvorištu Zavičajnog muzeja.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 − 3 =