Kristina Pajkić: Moj lik je satkan od čiste emocije

Igrajući Devojku u predstavi „Rubište” Ninoslava Đorđevića i reditelja Kokana Mladenovića, a u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta, mlada glumica Kristina Pajkić se već na samom početku svoje karijere susrela s izazovima glumačke profesije i po svemu sudeći uspešno ih prevazišla. Za hrabro i katarzično poniranje u svoj lik Kristina je dobila nagradu „Dušan Duka Jovanović”, koja se na Festivalu prvoizvedenih predstava dodeljuje najboljem mladom glumcu. Njena Devojka je kompleksan lik željan iskrene ljubavi, ali ona u malograđanskoj sredini u kojoj je živela doživljava samo razočarenje i poniženje.

Kristina PajkićŠta Vama predstavlja ova nagrada?

‒ Ova nagrada je pre svega velika odgovornost i velika čast, ali i potvrda mog rada, ljubavi prema glumi, kao i motivacija za dalje.

„Rubište” je dosta dinamična predstava. Koliko Vam je pomoglo plesno iskustvo i da li se tu, možda, krije tajna vašeg uspeha u ovom komadu? 

‒ Ja sam neko ko se celog života bavi plesom i verovatno mi je to olakšalo taj fizički deo posla. Sve ostalo je čista emocija.

U kojoj meri je Vaš lik tradicionalan, a koliko savremen u smislu tematike same predstave, pošto lik Devojke ima vrlo tragičnu sudbinu?

‒ Moj lik je zaista potresan i najteži za rad u emotivnom smislu. Kada uđete u takav lik, vi ga, prosto, doživljavate i van scene, na ulici, kod kuće, jer vam je potrebno neko vreme da biste ušli u tu suštinu, u srž. Jednostavno ne možete da se otrgnete od takve surovosti i izopačenosti koja postoji među nama. Zaista jeste bilo teško, ali sam opet, s druge strane, srećna i svaki put kad stanem na scenu u ulozi Devojke, igram je zaista iz srca. To je, ipak, moj posao.

Foto sa naslovne: Marko Miladinović

Ceo tekst pročitajte u AL novinama: 

http://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

9 + 6 =