Crvenkapa i zbunjeni vuk

Вук који није појео Црвенкапу

Да се најмлађа алексиначка позоришна публика није уморила ни четврте фестивалске вечери могло се видети синоћ по реакцији малишана током представе „Црвенкапа и збуњени вук” Позоришта за децу из Крагујевца. Интерактивна представа Крагујевчана подигла је на ноге и анимирала нашу најмлађу публику и током читавог наступа држала јој пуну пажњу. Да оваква реакција публике није само у Алексинцу потврдио нам је и организатор у Позоришту за децу из Крагујевца Милош Ђорић.

Kragujevačko pozorište za decu
      Милош Ђорић

‒ ‘Црвенкапу и збуњеног вука’ играмо редовно и лепо је прихваћена од стране публике, посебно деце, тако да је једна од омиљених драмских представа. Ми смо најмлађе позориште у Србији и имамо и луткарске и драмске представе, 25 на репертоару. Учествујемо и на домаћим и на међународним фестивалима – каже Ђорић и додаје да је иницијална каписла било покретање фестивла „Златна искра”, када је град препознао да има потребу и за оснивањем позориштем за децу.

Модератор Бранко Поповић мишљења је био да су глумци током ове представе пренели добру енергију на гледаоце и да је ово једна одлична бурлеска.

‒ Видели смо представу која је на својој страни имала публику, захваљујући једној изузетној енергији коју су нам пренели глумци Крагујевачког позоришта за децу. Текст Рада Павелкића, наравно, знамо одавно. Поред ове ‘Црвенкапе’, нама је вероватно најпознатија верзија коју је написао Аца Поповић. И ове две, да кажем, осавремењене ‘Црвенкапе’ су вероватно и најчешће извођене. Оно што је можда пленило у овој представи и што смо сви препознали, то су елементи слепстика, односно бурслеске – рекао је Поповић.

Crvenkapa i zbunjeni vuk
Милош Јовановић

За глумица четврте фестивалске вечери, стручни жири је изабрао Милоша Јовановића, који је у овом случају глумио вука, а који је имао одличан контакт са најмлађом публиком.

‒ Свака сцена прилично је интерактивна и кроз играње се већ добије неки модел. Значи већ су познати начини на које деца могу да реагују, на шта све морате да будете спремни и онда када одиграте представу 10, 15 пута већ постаје лако. Лично волим интеракцију, али је она и врло изазовна јер може да одведе у разним правцима – каже глумац.

Да ли ће исти случај бити и вечерас када на првом зимском позоришном фестивалу за децу наступа Крушевачко позориште са представом Аладин, видећемо од 19 сати. Уједно, ово је и последња такмичарска представа, с тим што ће сутра у суботу након проглашења победника глумци Театра 91 одиграти „Малог принца“ у част награђених.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + one =