put

Jeftina so – neslana so?

Lokalni putni pravci u pojedinim delovima opštine Aleksinac, naročito tamo gde je bilo više padavina, i dalje su pokriveni snegom i ledom, pa je vozačima potrebno pravo umeće da savladaju sve te prepreke. I pored činjenice da su putari redovno obilazili ove pravce i posipali ih solju i rizlom, rezultati su skromni jer se na kolovozu zadržao deblji sloj snega i leda. Vozači koji dolaze iz pravca Jakovlja i Kamenice, kao i iz Vitkovca kažu da visina snega i leda u jutarnjim satima zakačinje delove automobila i preti da ih ošteti.

Prema našim nezvaničnim informacijama, u proteklih nekoliko dana na ovim pravcima bačeno je skoro 40 tona rizle i soli, što nažalost vozačima nije bilo mnogo od koristi. Inače, od početka padavina na opštinskim putnim pravcima aleksnački putari posipali su oko sto tona mešavine rizle i soli.

Pogledajte: Rizla omela čišćenje (OVDE)

Zbog činjenice da se pojedini putni pravci nalaze u stanju, koje možete videti i na našim fotografijama, nadležne službe u našoj opštini jutros su održale sastanak dogovorivši da određena komisija obiđe te putne deonice i pokuša da ustanovi zbog čega preduzete mere nisu bile delotvorne.

put

Prema nekim našim izvorima, očekuje se da se nabavljena so pošalje na dodatnu analizu kako bi se ustanovilo da li je u skladu sa atestom koji poseduje. Iako se za sada ništa sa sigurnošću ne može reći, ipak postoji mogućnost da materijal koji je nabavljen za posipanje ne odgovara potrebnom kvalitetu.

Dobavljač, odnosno preduzeće koje održava putne pravce, prema nekim našim saznanjima dužno je da prihvati najjeftiniju ponudu, naravno uz odgovarajući atest proizvoda. Da li je ovog puta jeftina so bila i „neslana” pitanje je na koje ćemo u narednim danima dobiti odgovore. Dotle će verovatno, ako uzmemo u obzir najave meteorologa o visokim temperaturama, sneg ipak otopiti januarsko sunce.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × two =