Rizla

Loša rizla omela čišćenje

U popodnevnim satima na području opštine Aleksinac počeo je intezivnije da pada sneg koji za sada ne pravi veće probleme saobraćaju. Prema informacijama iz aleksinačkog Preduzeća za puteve, zaduženog za održavanje lokalnih putnih pravaca, trenutno je na terenu jedna ekipa koja će obavljati čišćenje na pravcu prema Crnoj Bari, Lipovcu i Rsovcu.

U ovom preduzeću kažu da na teren izlaze nakon što dobiju nalog od nadležnih opštinskih službi i da su na osnovu tih naredbi u protekla dva dana obavili osoljavanje većine putnih pravaca u opštini, ali da su rezultati polovični. I dok je so delovala u nižim predelima, u višim nije postignut očekivan efekat pa su saobraćajnice u tim delovima i dalje zaleđene. Tamo gde su prvog dana prethodnih padavina  posipani so i rizla kolovoz je u potpunosti suv. Na površinama koje su sledećeg i narednih dana tretirane vidljivi su ostaci leda i snega.

Prema informacijama kojima raspolažemo, glavni krivac što posipanje nije obavljeno prvog dana je isporučena rizla koja je u svom sastavu imala veliko kamenje koje je lomilo određene delove mašina i već prvog dana onemogućilo njihovo funkcionisanje. U preduzeću kažu da su one popravljene i da je naručena rizla drugog dobavljača koja je u skladu sa standardima putara.

Neke od deonica koje su i dalje zaleđene i na kojima treba biti obazriv su između Trnjana i Vitkovca, Trnjana i Jakovlja i putni pravac ka Kamenici:

Sneg

U opštinskim službama kažu da su za vreme ovih hladnih dana svi putni pravci bili u funkciji i da nije bilo zastoja što je, po njihovim rečima, najvažnije. Takođe, podsećaju da je po propisima dozvoljeno da na kolovozu bude do pet centimetara snega.

 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen + 12 =