šetalište

Izabran izvođač za šetalište, uskoro kreću radovi

Narednog meseca najverovatnije će početi radovi na uređenju pešačke zone u Aleksincu. Prema najavama očekuje se da nedavno izabrani izvođač radova započne posao u drugoj polovini aprila i da oni traju otprilike do sredine novembra meseca.

Komisija, koju je oformilo Ministarstvo privrede, odlučila se za najpovoljniju grupu ponuđača koju predvodi firma „Agros” iz Niša. Radove na uređenju aleksinačkog šetališta obavljaće i „Šumadija granit” iz Aranđelovca i još četiri niške firme „Arhibet”, „Elektroluks”, „MD inženjering” i „Geo sistem plus”, zadužen za geodetske usluge.

Pomenuta grupa izvođača imala je najpovoljniju ponudu na tenderu, koja iznosi oko 142 miliona dinara, odnosno 170 miliona računajući PDV.

‒ Najveći deo cene će obuhvatiti radovi na parternom uređenju pešačke zone koja će biti popločana granitom. Nešto između šest i sedam hiljada kvadratnih metara granita će biti ugrađeno u pešačku zonu i nadamo se da će po završetku radova, u planiranom roku od sedam meseci, svi građani Aleksinca biti u prilici da imaju lepši centralni deo grada – kaže načelnik Odeljenja za privredu u opštini Aleksinac, Dalibor Marković. 

Načelnik objašnjava da će ovim radovima biti obuhvaćen prostor od oko 420 metara dužine. To uključuje deo glavne ulice Knjaza Miloša, takozvano šetalište između ulica Majora Tepića i Momčila Popovića, u dužini od 280 metara, kao i delove susednih ulica, Taušanovićeve i ulice Dragčeta Milovanović, u ukupnoj dužini od oko 140 metara.

Uređenje pešačke zone u centru Aleksinca zajednički je projekat Ministarstva privrede Republike Srbije i opštine Aleksinac. Ministarstvo je za ovu investiciju izdvojilo 74 miliona dinara, dok lokalna samouprava u Aleksincu, pored istovetnog iznosa, plaća i PDV na celokupnu investiciju koji iznosi oko 30 miliona dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × three =