šetalište

Изабран извођач за шеталиште, ускоро крећу радови

Наредног месеца највероватније ће почети радови на уређењу пешачке зоне у Алексинцу. Према најавама очекује се да недавно изабрани извођач радова започне посао у другој половини априла и да они трају отприлике до средине новембра месеца.

Комисија, коју је оформило Министарство привреде, одлучила се за најповољнију групу понуђача коју предводи фирма „Агрос” из Ниша. Радове на уређењу алексиначког шеталишта обављаће и „Шумадија гранит” из Аранђеловца и још четири нишке фирме „Архибет”, „Електролукс”, „МД инжењеринг” и „Гео систем плус”, задужен за геодетске услуге.

Поменута група извођача имала је најповољнију понуду на тендеру, која износи око 142 милиона динара, односно 170 милиона рачунајући ПДВ.

‒ Највећи део цене ће обухватити радови на партерном уређењу пешачке зоне која ће бити поплочана гранитом. Нешто између шест и седам хиљада квадратних метара гранита ће бити уграђено у пешачку зону и надамо се да ће по завршетку радова, у планираном року од седам месеци, сви грађани Алексинца бити у прилици да имају лепши централни део града – каже начелник Одељења за привреду у општини Алексинац, Далибор Марковић. 

Начелник објашњава да ће овим радовима бити обухваћен простор од око 420 метара дужине. То укључује део главне улице Књаза Милоша, такозвано шеталиште између улица Мајора Тепића и Момчила Поповића, у дужини од 280 метара, као и делове суседних улица, Таушановићеве и улице Драгчета Миловановић, у укупној дужини од око 140 метара.

Уређење пешачке зоне у центру Алексинца заједнички је пројекат Министарства привреде Републике Србије и општине Алексинац. Министарство је за ову инвестицију издвојило 74 милиона динара, док локална самоуправа у Алексинцу, поред истоветног износа, плаћа и ПДВ на целокупну инвестицију који износи око 30 милиона динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + twenty =