Pijaca

Izabran izvođač radova na pijaci

Nakon preseljenja buvljaka i raščišćavanja prostora, u sklopu nastavka priprema za početak radova na rekonstrukciji Zelene pijace, odabran je i izvođač radova sa kojim će danas biti potpisan ugovor. Na ovim poslovima biće angažovan konzorcijum firmi „MBN” gradnja iz Nozrine i „Utva silos” iz Kovina, koje će imati rok od 90 dana za završetak radova. Ove dve firme dale su najmanju ponudu na tenderu, koja je ispod procenjene vrednosti, tako da će investicija koštati 16.695.542 dinara i, kako saznajemo, reč je o ceni bez PDV-a jer su radovi koje finansira EU PRO oslobođeni PDV-a.

Ovih dana biće odabran i nadzorni organ, kao i lice koje će biti zaduženo za bezbednost i zdravlje radnika, pa se očekuje da izvođač bude uveden u posao 18. februara. Pored izgradnje nadstrešnice i sanacije pijačnih mokrih čvorova, u planu je da se kroz projekat nabavi i 200 tipskih tezgi koje će biti namenjene prodavcima na Zelenoj pijaci.

Projektni tim je u obavezi da donese i odluke o pravilima ponašanja na pijaci, što će biti jedan od zadataka tokom realizacije ovog projekta koji sa 80% sredstava sufinansira EU PRO. U Opštinskoj upravi kažu da je Aleksinac prvi koji će otpočeti realizaciju svog projekta u grupi od 37 opština i gradova čije je projekte podržao ovaj program Evropske Unije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + 1 =