vocarska proizvodnja foto

Ističe rok za besplatno đubrivo

U utorak ističe rok do kada nosioci poljoprivrednih gazdinstava sa područja naše opštine mogu da predaju zahtev za besplatnu dodelu mineralnog đubriva.

Iako javni poziv traje do 10. novembra, kako ovaj datum pada u subotu, aleksinački voćari moći će da zahteve predaju i u utorak, 13. novembra.

Do sada je predato 155 zahteva, po kojima će biti podeljeno oko 50 tona đubriva, a kako je Opština Aleksinac raspisala javni poziv za besplatnu isporuku 70 tona mineralnih đubriva KAN 27% N za radove u zasadima voća za ovu godinu, u ova dva dana ima mesta da se prijave aleksinački poljoprivrednici za podelu još dvadesetak tona đubriva.

Inače, pravo na bespovratnu isporuku mineralnog đubriva ostvaruju lica koja su upisana u registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, kao i da imaju prijavljene površine pod voćem u 2018. godini. Naravno, lica koja konkurišu moraju da imaju prebivalište i proizvodnju na teritoriji opštine Aleksinac. Jedno registrovano domaćinstvo najviše može da dobije 500 kilograma po hektaru i samo za jedan hektar prijavljenih površina pod voćem. Pravo da konkurišu imaju i oni voćari koji imaju ispod jednog, ali i iznad jednog hektara zasada.

Ovu donaciju aleksinačkim i voćarima u još 26 lokalnih samouprava obezbedila je Republika na osnovu zaključka Vlade o bespovratnoj isporuci.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + three =