Putin, Vučić

I Aleksinčani dočekuju Putina

Među mnogobrojnim građanima Srbije koji će prisustvovati današnjem skupu, na kome će se obratiti predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, biće i oko 250 Aleksinčana. U prepodnevnim satima iz Aleksinca je put prestonice krenulo nekoliko autobusa i, prema našim informacijama, oko 15:30 stigli su u Beograd, spremajući se za skup koji počinje u 18 časova.

Naš novinar javlja da je veliki broj autobusa pristigao iz cele Srbije i da vlada ogromno interesovanje za najavljeno obraćanje dva predsednika. Kako saznajemo, i u aleksinačkim selima je bilo zainteresovanih za doček Putina, pa su aktivisti dve vodeće vladajuće partije pokušavali da obezbede mesto više.

Osim pristalica SNS-a i SPS-a, kao i Pokreta socijalista, među njima ima i nestranačkih ličnosti koji su se na skup uputili da bi pozdravili predsednika Rusije. Dočeku Putina na platou ispred Hrama Svetog Save prisustvovaće i predstavnici Stranke Rusa Srbije u Aleksincu, koja ima odbornika u lokalnom parlamentu. Prema rečima odbornika Svetomira Milanovića, ovoj stranci i udruženjima koja neguju srpsko-rusko prijateljstvo ambasada Ruske Federacije u Srbiji uputila je zvaničnu pozivnicu da prisustvuju skupu.

Foto sa naslovne: Ambasada Ruske Federacije u Srbiji

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × one =