Gerontološkom centru „Jelenac” potrebne negovateljice i radnici obezbeđenja

Na spisku 30-ak ustanova socijalne zaštite iz cele zemlje u kojima će povremeno biti zaposleni novi radnici nalazi se i Gerontološki centar „Jelenac” Aleksinac. Prema podacima sa sajta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u ovoj ustanovi na privremeno povremenim poslovima biće angažovano šest negovateljica i dva radnika obezbeđenja. Kako nezvanično saznajemo, predviđeno je da na ovim radnim mestima ostanu tokom vanrednog stanja.

‒ Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja omogućilo je dodatno angažovanje kadrova u svim ustanovama socijalne zaštite na teritoriji cele Srbije, u cilju obezbeđivanja još bolje zaštite i unapređenja uslova života svih korisnika koji žive u ovim ustanovama i istovremeno spadaju u kategorije najugroženijih građana od zaraze virusa COVID-19 – navode u ministarstvu.

Zainteresovani za posao u „Jelencu”, koji ispunjavaju kriterijume, prijave mogu poslati na mejl gcjelenac@gmail.com.

Kako navode u ministarstvu, u svim ustanovama socijalne zaštite u Srbiji omogućeno je dodatno zapošljavanje 199 negovateljica, 53 medicinske sestre, četiri medicinska tehničara, tri lekara i 16 radnika obezbeđenja.

Spisak svih ustanova nalazi se na sajtu ministarstva (OVDE), a biće objavljen i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, dodaju u ministarstvu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 5 =