pijaca

Gde su prodavci sa buvljaka?

Prodavci na aleksinačkoj buvljoj pijaci od danas svoju robu prodaju na novoj lokaciji. U sklopu priprema za početak radova na uređenju Zelene pijace u čijem se sastavu nalazi i buvljak, vlasnici tezgi u ovom delu do sutra imaju rok da svoju prodaju premeste u zatvoreni prostor tržnice na prvom spratu. Ipak prodavci nisu sačekali krajnji rok jer već danas na platou Zelene pijace nema nijedne tezge sa robom, a u skladu sa zahtevom upravljača pijace one su premeštene u pomenuti prostor gde će biti do završetka radova.

Prodavci sa kojima smo razgovarali kažu da za sada ne mogu da ocene kakva će biti poseta i uopšte prodaja, pošto je tek početak, ali se nadaju da će ovo rešenje biti privremeno i da će biti izgrađeni tipski objekti oko novopostavljenih nadstrešnica na Zelenoj pijaci. Na mestu nekadašnje buvlje pijace osim radnika komunalnog koji pripremaju teren za izvođače radova, zatekli smo i neke posmatrače koji su nam rekli da se nisu svi prodavci sa buvljaka preselili na prvi sprat tržnice, već da su neki od njih otišli svojim kućama, a da ima i onih koji su pronašli novu lokaciju za plasman robe.

pijaca
Prvi dan u zatvorenom prostoru 

Inače, prodavci povrća i voća tokom radova nalaziće se u prizemlju tržnice, gde su uglavnom smešteni tokom zimskog perioda. Prema rečima nadležnih iz Opštinske uprave, radovi na Zelenoj pijaci trebalo bi da počnu sredinom februara i traju oko tri meseca. Ovim projektom pored izgradnje nadstrešnice na pijaci obuhvaćena je i sanacija mokrih čvorova i proširenje kapaciteta. Radove na Zelenoj pijaci EU PRO finansira sa 80%, a preostalih 20% izdvaja lokalna samouprava, dok je ukupna investicija procenjena na oko 17 miliona dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − seven =