Festivalski odbor PIP-a: Predstave nešto slabije, troškovi po planu

Na današnjoj sednici Festivalskog odbora PIP-a bilo je reči o ovogodišnjem festivalu, odnosno o njegovoj organizaciji, viđenim predstavama, kao i o finansijskom delu. Opšta konstatacija je da u organizacionom delu ima poboljšanja, ali da je nivo viđenih predstava nešto slabiji od očekivanog.

Takav stav imao je veći broj članova odbora, a među njima i predsednik Dragan Jovanović.

̶ Mislim da smo ove godine po kvalitetu predstava negde ispod nekih ranijih godina i to u dobrom delu. Bilo je godina kada je festival zaista imao vrhunske i kvalitetne predstave, što se pokazalo i samim odzivom aleksinačke publike, koja zaista ima izoštren ukus i smisao za praćenje pozorišta. Publike je bilo nešto ispod proseka u odnosu na ranije godine, ako se ne varam – kazao je Jovanović, uz konstataciju da je jedino puna sala bila za vreme nastupa pozorišta iz Banjaluke. 

PIP
Uručenje nagrada na osmom PIP-u; foto: Stefan Ž.

Jovanović je još i napomenuo da Festivalski odbor po pravilniku nije imao mnogo uticaja na izbor i selekciju predstava, i najavio mogućnost određenih promena u oblasti nadležnosti odbora.

Festivalski odbor je usvojio i finansijski izveštaj koji je u skladu sa planom, odnosno potrošeno je onoliko para koliko je bilo i predviđeno. Osim što nije bilo prekoračenja kada su u pitanju troškovi, konstatovano je da su pružaoci usluga imali razumevanja za Festival i da su svi gosti otišli zadovoljni pruženim gostoprimstvom.

Protekli PIP je sa svim godišnjim troškovima koštao oko dva miliona i 900 hiljada dinara i pretežno ta sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta. Ovom sednicom i zvanično su započete pripreme za festival u 2020. godini, a o konkretnijim aktivnostima biće reči već na sednici u januaru. Članovi Festivalskog odbora za svoj rad ne primaju nadoknadu, pa broj održanih sastanaka ne utiče na budžet.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + 13 =