Dan muzičke škole

Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević” obeležila je danas Dan škole tradicionalnim koncertom na kome su nastupili učenici sa svih odseka iz matične škole u Aleksincu ali i iz isturenih odeljenja u Sokobanji i Ražnju.

Pre nastupa mladih izvođača, prisutne je pozdravio direktor škole Marko Jelenić koji se posebno osvrnuo na školsku 2017/2018 godinu u kojoj su učenici briljirali na takmičenjima.

‒ Bila je to opet rekordna godina. Četrdeset sedmoro učenika učestvovalo je na 86 takmičenja. Imamo pet laureata,odnosno apsolutne pobednike takmičenja, 47 prvih, 20 drugih i 13 trećih nagrada i jednu pohvalu. Najuspešniji učenik je Lola Veljković sa odseka za klavir koja je na šest takmičenja isto toliko puta bila pobednik – rekao je direktor Jelenić.

Pored rezultata, Jelenić se dotakao i problema sa kojim se muzička škola suočava, a to je nedostatak prostora. Pomak je prema njegovim rečima napravljen prošle godina kada je škola dobila na korišćenje prostorije nekadašnjeg „Reči radnika” i prostoriju mesne zajednice bez kojih, kako je rekao, ne bi mogli da započnu proteklu školsku godinu.

Publika u sali Doma kulture bila je u prilici da čuje mlade muzičare kako izvode dela Mocarta, Baha, Paganinija, Čajkovskog i domaćih autora a koncert je završen orkestarskim izvođenjem Morikoneove teme iz filma „Misija”.

Fotografije sa koncerta možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − two =