Дан музичке школе

Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” обележила је данас Дан школе традиционалним концертом на коме су наступили ученици са свих одсека из матичне школе у Алексинцу али и из истурених одељења у Сокобањи и Ражњу.

Пре наступа младих извођача, присутне је поздравио директор школе Марко Јеленић који се посебно осврнуо на школску 2017/2018 годину у којој су ученици бриљирали на такмичењима.

‒ Била је то опет рекордна година. Четрдесет седморо ученика учествовало је на 86 такмичења. Имамо пет лауреата,oдносно апсолутне победнике такмичења, 47 првих, 20 других и 13 трећих награда и једну похвалу. Најуспешнији ученик је Лола Вељковић са одсека за клавир која је на шест такмичења исто толико пута била победник – рекао је директор Јеленић.

Поред резултата, Јеленић се дотакао и проблема са којим се музичка школа суочава, а то је недостатак простора. Помак је према његовим речима направљен прошле година када је школа добила на коришћење просторије некадашњег „Речи радника” и просторију месне заједнице без којих, како је рекао, не би могли да започну протеклу школску годину.

Публика у сали Дома културе била је у прилици да чује младе музичаре како изводе дела Моцарта, Баха, Паганинија, Чајковског и домаћих аутора а концерт је завршен оркестарским извођењем Мориконеове теме из филма „Мисија”.

Фотографије са концерта можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =