Нови јавни позив за доделу ауто-седишта

Од сутра креће други Јавни позив Општине Алексинац и Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац за доделу ауто-седишта за децу. Право да конкуришу за бесплатна ауто-седишта за децу имају родитељи који су добили прво дете од 1. јануара ове године, а услов је и да један од родитеља, односно старатеља има пребивалиште на територији општине Алексинац. За разлику од претходног позива у овом није неопходно да један од родитеља, старатеља има путничко моторно возило у свом власништву, већ власник може бити и сродник заједничког породичног домаћинства који станује на истој адреси као и родитељ, старатељ.

Рок за подношење пријаве је од сутра 6. децембра до среде, 12. децембра 2018. године.

Autosedista - Slika 1Образац пријаве може се преузети на писарници општине Алексинац радним данима од 7 до 15 сати или скинути са званичне интернет странице општине Алексинац. Пријаве се могу доставити и поштом на адресу Општинска управа општине Алексинац, ул. Књаза Милоша 169, 18220 Алексинац, са назнаком „За доделу ауто-седишта за децу” или на писарници општине Алексинац.

У случају да је број благовремених и уредних пријава већи од броја расположивих ауто-седишта, предност ће имати по првенству датума рођења детета, за децу која су рођена од 1.1.2018.године.

Обезбеђено је 60 ауто-седишта за поделу, од којих је 20 обезбедила републичка Агенција за безбедност саобраћаја, а 40 локални Савет. Током првог Јавног позива пристигло је 59 пријава од којих су 42 испуњавале услове конкурса због чега је Савет донео одлуку да се огласи други Јавни позив како би поделили и преостала седишта.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 19 =