„Čitalići” dobili podršku ministarstva prosvete

Međuškolski projekat „Čitalići”, nastao pre šest godina sa ciljem da se deca vrate knjigama, od školske 2012/2013. iz godine u godinu dobijao je sve veći broj učesnika i podržavalaca a širile su se i dodatne aktivnosti – smotre, takmičenja, konferencije, tribine.

Radi lakše saradnje sa sve većim brojem učesnika u projektu i sprovođenja planiranih aktivnosti, ali i učešća na konkursima Ministarstva prosvete, autorski tim „Čitalića” je u junu formirao udruženje.

Maja Radoman Cvetićanin– Udruženje „Čitalići” je konkurisalo kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao udruženje koje sprovodi projekte značajne za obrazovanje. Dobili smo podršku ministarstva i ovih dana smo potpisali ugovor o dodeli sredstava za realizaciju programa koji je ministarstvo ocenilo kao projekat od javnog značaja za obrazovanje u Srbiji u 2018. i 2019. godini. To je najbolja potvrda da sve ovo što smo radili u proteklih sedam godina nije bilo uzalud, da nije bilo nevidljivo i da sve te naše aktivnosti nisu gubljenje vremena i puko druženje sa decom – rekla nam je idejni tvorac „Čitalića” Maja Radoman Cvetićanin.

Porodici „Čitalića” prošlog meseca pridružila se i biblioteka „Vuk Karadžić” iz Bele Palanke.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + thirteen =