Boltresu nagrada „Pesma nad pesmama”

Na tradicionalnim „Pesničkim susretima” u organizaciji Književnog kluba „Velimir Rajić” ove godine u konkurenciji za nagrade učestvovalo je dvadeset dvoje pesnika iz Beograda, Kragujevca, Leskovca, Niša, Sokobanje, Smedereva, Aleksinca, Žitkovca i Vukanje.

Miroslav Mišel Boltres dobitnik nagrade “Pesma nad pesmama”

Nagradu „Pesma nad pesmama” tročlani žiri koji su činile Ana Pejić, Dragana Ranđelović i Snežana Stanković dodelio je Miroslavu Mišelu Boltresu iz Smedereva za pesmu „Opustelo srpsko selo”. Nagradu „Čuvar tradicije” dobio je Dušan Mijajlović Adski iz Niša za pesmu „Kad kolevke zaćute” a Željku Jovanoviću iz Kragujevca dodeljena je nagrada „Pesnički vesnik” za pesmu „Glad za istinom”. Među nagrađenima su se našli i Dragan J. Ristić iz Niša (nagrada „Originalni stihotvorac”), Goran Kumrić iz Kragujevca nagrada („U korak s vremenom”), Nevenka Bošnjak Čolić iz Beograda (nagrada „Lepota stiha”) i Gorica Doderović iz Leskovca kojoj je pripala nagrada „Treptaj srca”.

Najviše glasova publike osvojila je pesma „Znak pitanja” autora Saše Stojkovića iz Aleksinca kome je pripala nagrada „Zlatna lira”.

Pre takmičarskog dela manifestacije dodeljene su i nagrade najuspešnijim pesnicima sa završenog konkursa aleksinačkog književnog kluba. Ove godine poetski radovi su stigli iz Srbije, BiH, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske, Nemačke i Švajcarske. Prva nagrada je pripala Neveni Bošnjak – Čolić iz Beograda za pesmu „Reči neizreciveˮ. Drugom nagradom nagrađena je pesma „Apartidˮ Aleksandre Jovičić iz Leška (Opština Leposavić), dok je pesma „Došljaciˮ Branislava M. Vukovića iz Berana dobila treću nagradu. Povelja „Velimir Rajićˮ ove godine dodeljena je Svetlani Pešić iz Vlasotinca za pesmu „Što večno da sam slobodan a vezanˮ.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + one =