Болтресу награда „Песма над песмама”

На традиционалним „Песничким сусретима” у организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић” ове године у конкуренцији за награде учествовало је двадесет двоје песника из Београда, Крагујевца, Лесковца, Ниша, Сокобање, Смедерева, Алексинца, Житковца и Вукање.

Мирослав Мишел Болтрес добитник награде “Песма над песмама”

Награду „Песма над песмама” трочлани жири који су чиниле Ана Пејић, Драгана Ранђеловић и Снежана Станковић доделио је Мирославу Мишелу Болтресу из Смедерева за песму „Опустело српско село”. Награду „Чувар традиције” добио је Душан Мијајловић Адски из Ниша за песму „Кад колевке заћуте” а Жељку Јовановићу из Крагујевца додељена је награда „Песнички весник” за песму „Глад за истином”. Међу награђенима су се нашли и Драган Ј. Ристић из Ниша (награда „Оригинални стихотворац”), Горан Кумрић из Крагујевца награда („У корак с временом”), Невенка Бошњак Чолић из Београда (награда „Лепота стиха”) и Горица Додеровић из Лесковца којој је припала награда „Трептај срца”.

Највише гласова публике освојила је песма „Знак питања” аутора Саше Стојковића из Алексинца коме је припала награда „Златна лира”.

Пре такмичарског дела манифестације додељене су и награде најуспешнијим песницима са завршеног конкурса алексиначког књижевног клуба. Ове године поетски радови су стигли из Србије, БиХ, Црне Горе, Републике Српске, Словеније, Хрватске, Немачке и Швајцарске. Прва награда је припала Невени Бошњак – Чолић из Београда за песму „Речи неизрецивеˮ. Другом наградом награђена је песма „Апартидˮ Александре Јовичић из Лешка (Општина Лепосавић), док је песма „Дошљациˮ Бранислава М. Вуковића из Берана добила трећу награду. Повеља „Велимир Рајићˮ ове године додељена је Светлани Пешић из Власотинца за песму „Што вечно да сам слободан а везанˮ.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =