КК НАПРЕДАК: Са Раичевићима и у КЛС, стигло прво појачање

Кошаркашки клуб Напредак из Алексинца наставиће сарадњу са тренером Небојшом Раичевићем, што ће бити трећа сезона како је тренер из Крушевца сео на клупу алексиначког тима. Из руководства клуба нам је потврђено да ће за Напредак и у наредном периоду наступати играчи који су чинили окосницу тима претходне сезоне, али и да су активни на тржишту по питању довођења нових играча. О првим начињеним корацима у припреми за предстојећу јесен, разговарали смо са Ненадом Стојковићем, првим човеком КК Напредак. 

Прошло је месец и по дана од завршетка сезоне у кошаркашкој Другој лиги Србије, у којој је алексиначки Напредак остварио историјски успех и пласирао се у највиши ранг такмичења. Пауза је уследила за многе кошаркаше али не и за људе који воде клуб. За почетак, председник клуба осврнуо се на, увек горуће, питање финансија.

  • Оно што је јако важно, добили смо гаранције од руководећих људи у нашо локалној самоуправи да ћемо бити финансијски покривени, како бисмо могли да располажемо са средствима за стабилно функционисање – истиче Стојковић.

Напретку ће, без сумње, бити потребан знатно већи фонд играча за потребе такмичења какво је Кошаркашка лига Србије. На том плану, добар део тима остаће непромењен, али је приспело и прво појачање.

  • На велико задовољство људи у клубу и на моје лично задовољство, успели смо да продужимо сарадњу са актуелним тренером, Рајком (Небојшом) Раичевићем. Њему ће ово бити трећа сезона у тиму, што значи један континуитет у раду, што је по мени то јако битно не би ли се остварили добри резултати. Успели смо да задржимо и окосницу екипе, која је најзаслужнија за постизање овог великог резултата. Први новајлија, који је потписао за наш клуб је Лука Гашић. Момак који је још од раније био на списку наших жеља и срећни смо што смо успели да га доведемо у своје редове.

Нови играч Напретка, Лука Гашић, рођен је 1998. године у Кикинди. Долази из лесковачког Здравља, где је провео претходну полусезону. У дресу Здравља просечно је бележио 18 поена уз 4 ухваћене лопте по утакмици. Осим за поменути тим из Лесковца, Гашић је наступао за земунску Младост, Жарково и Златибор из Чајетине. Висок је 198 центиметара и покрива позиције бека и ниског крила.

Осим Гашића, Напретку ће бити потребно још неколико појачања, што потврђује и први човек алексиначког клуба.

  • Реч је о увек проблематичним позицијама, а то су позиције плејмејкера и центра. Ту нећемо имати права на грешку. Осим тога, требаће нам и играч на позицији крилног центра. То су питања која ћемо покушати да решимо до почетка августа, да бисмо припреме (средином истог месеца) отпочели у комплетном саставу и да се што боље припремимо за ово јако такмичење које нас очекује.

Оно што алексиначку јавност веома занима јесте питање Спортске хале и њена адаптација према условима које налаже Кошаркашка лига Србије. Јесу ли по том питању предузети неки кораци?

  • Ми смо већ имали прву контролу из Кошаркашког савеза Србије, коју је спровео директор лиге, Леон де Леон. Мислим да су то све услови које овај град може да испуни. Очекујем да ће до средине августа наша хала бити реконструисана и да ћемо мирно сачекати јесен и прво подбацивање лопте на терену у Алексинцу.

Када је у питању играчки кадар, Напредак је (до сада) продужио сарадњу са следећим играчима: Николом Раичевићем, Славишом Богавцем, Димитријем Раичевићем, Војканом Милинчићем, Николом Антонијевићем и Андријом Митровићем.

фото: Марко Радић/ КК Златибор

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven − three =