Bogojavljenski krst Kostadinoviću

Povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, širom Srbije juče se plivalo za Časni krst.

Tako je bilo i na Južnoj Moravi kod Katuna, gde je zabeležen novi rekord kada je reč o broju takmičara. Pred nekoliko stotina znatiželjnih posmatrača, u hladnu Moravu skočio je 31 takmičar, što je za 12 više nego lane. Pre takmičenja, pored reke je održano vodoosvećenje, a nakon toga su se plivači pokropili i dobili blagoslov.

Razdaljinu od 33 metra prvi je preplivao Dragan Kostadinović, student prava iz Bobovišta, na drugo mesto plasirao se Aleksandar Đurić sa Aleksinačkog Rudnika, dok je treću poziciju osvojio Marko Milojković, autolimar iz Moravca.

Sva trojica takmičara nagrađeni su peharima koje im je uručila Tašana Jevtić, načelnica Odeljenja za opštu upravu i društvene delatnosti Opštinske uprave Opštine Aleksinac. Uz to pobednik je nagrađen krstom koji je napravio stolar Slaviša Stojanović iz Dobrujevca.

‒ Od 2013. godine, kada smo takmičenje organizovali prvi put, trudimo se da svake godine bude sve bolje. Na početku je bilo osam takmičara, a danas smo prebacili trideset. Raduje nas što je sve više posetilaca i plivača ne samo sa područja opštine Aleksinac, već i iz okolnih gradova ‒ rekao je za naš portal jerej Stefan Milanović.

Takmičenje za Časni krst, osmi put zaredom, organizovala je Crvena opština u Stancima i Separacija „Jakovljević i sinˮ.


Raste interesovanje

Takmičenje za Časni krst u Katunu lane je okupilo 19 plivača, među kojima je bila i jedna žena, a ove godine startovao je 31 takmičar. Plivači su bili iz Aleksinca, Niša, Donje Toponice, Draževca, Tešice, Moravca, Trnjana, Donjeg Adrovca, Aleksinačkog Bujmira, Aleksinačkog Rudnika, Bobovišta, Kraljeva, Subotinca, Donjeg Krupca, Lipovca, Lipovca kod Ražnja, Sokobanje i Jagodine.


Plivao i svetski šampion

Na takmičenju je učestvovao i 56.godišnji Rade Panić, profesor fizičke kulture i svestrani sportista iz Jagodine, koji je, pored ostalog, i dvostruki svetski šampion u bodibildingu.


Više fotografija možete naći na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 5 =