Biblioteka pokreće školu programiranja

Biblioteka „Vuk Karadžićˮ iz Aleksinca će tokom meseca decembra organizovati „Školu programiranja i robotikeˮ za učenike osmog razreda osnovne škole. Prvi čas biće održan u petak 6. decembra, a škola će trajati mesec dana, odnosno osam časova, i realizovaće se kroz četiri blok nastave (dva školska časa od po 45 minuta).

Časovi će se održavati od 18 časova, a voditelj ovih radionica biće Filip Klajn, profesor informatike. Kao i sve aktivnosti koje sprovodi ovdašnja biblioteka, tako će i ove radionice biti potpuno besplatne za sve polaznike.

‒ Cilj ovih radionica je podizanje nivoa svesti o značaju programiranja u 21. veku i naše želje da učenicima osmog razreda, odnosno polaznicima ovih radionica, približimo programiranje. Da im programiranje bude jedna vesela i zanimljiva igra i na taj način pomognemo da otkriju lepote programiranja i skrenemo pažnju sa uobičajenih aktivnosti sa kojima se oni sreću prilikom korišćenja računara ‒ rekao je direktor biblioteke, Vojkan Popović. 

Ukoliko ove radionice privuku veliko interesovanje kod dece, Biblioteka planira da organizuje i Zimsku radionicu programiranja za svu zainteresovanu decu uzrasta od 8 do 15 godina.

‒ Primetno je da deca vole i imaju nameru da koriste računare, da rade na računarima i da ih, na neki način, stručnim predavanjima koja će biti prilagođena ovim uzrastima, zainteresujemo i animiramo da pozovu i svoje drugare i tako steknemo što više polaznika za neke buduće radionice ‒ zaključio je direktor Popović. 

Biblioteka „Vuk Karadžićˮ je dugi niz godina uspešno razvijala dečju digitalnu kreativnost kroz takmičenja u igrici Majnkraft, gde su deca pravila znamenite spomenike naše opštine.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 − four =