Библиотека покреће школу програмирања

Библиотека „Вук Караџићˮ из Алексинца ће током месеца децембра организовати „Школу програмирања и роботикеˮ за ученике осмог разреда основне школе. Први час биће одржан у петак 6. децембра, а школа ће трајати месец дана, односно осам часова, и реализоваће се кроз четири блок наставе (два школска часа од по 45 минута).

Часови ће се одржавати од 18 часова, а водитељ ових радионица биће Филип Клајн, професор информатике. Као и све активности које спроводи овдашња библиотека, тако ће и ове радионице бити потпуно бесплатне за све полазнике.

‒ Циљ ових радионица је подизање нивоа свести о значају програмирања у 21. веку и наше жеље да ученицима осмог разреда, односно полазницима ових радионица, приближимо програмирање. Да им програмирање буде једна весела и занимљива игра и на тај начин помогнемо да открију лепоте програмирања и скренемо пажњу са уобичајених активности са којима се они срећу приликом коришћења рачунара ‒ рекао је директор библиотеке, Војкан Поповић. 

Уколико ове радионице привуку велико интересовање код деце, Библиотека планира да организује и Зимску радионицу програмирања за сву заинтересовану децу узраста од 8 до 15 година.

‒ Приметно је да деца воле и имају намеру да користе рачунаре, да раде на рачунарима и да их, на неки начин, стручним предавањима која ће бити прилагођена овим узрастима, заинтересујемо и анимирамо да позову и своје другаре и тако стекнемо што више полазника за неке будуће радионице ‒ закључио је директор Поповић. 

Библиотека „Вук Караџићˮ је дуги низ година успешно развијала дечју дигиталну креативност кроз такмичења у игрици Мајнкрафт, где су деца правила знамените споменике наше општине.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + ten =