Besedništvo u čast prote Stevana Dimitrijevića

U sredu, 22.januara, sapočetkom u 18 sati u Velikoj sali Doma kulture biće održano veče posvećeno proti Stevanu Dimitrijeviću, pod nazivom „Protina besedaˮ. Organizator ove svojevrsne akademije u čast Aleksinčanina koji je zadužio ne samo Aleksinac već i čitavo srpstvo, jeCentar za kulturu i umetnost i ogranak SANU iz Niša.

‒ S obzirom da je prota rođen 22.januara, smatramo da bi ovo bila lepa prilika da govorimo o mnogobrojnim njegovim dobročinstvima i važnim delima i nadamo se da će ova manifestacija takođe biti uvrštena u kalendar Centra za kulturu i umetnost i u narednim godinama ‒ rekla je za naš portal Maja Radoman Cvetićanin, direktorka Centra za kulturu i umetnost.

Na akademiji će, pored Protinog biografa Zorice Peleš i profesora Filozofskog fakulteta u Nišu doktora Gorana Maksimovića, govoriti i Natalija Cekić, pobednik besedništva u Gimnaziji „Stefan Sremacˮ iz Niša i Lazar Živković, pobednik takmičenja u besedništvu koje organizuje Pravni fakultet.

‒ Veliku podršku za organizaciju ove manifestacije dobili smo i od Pravnogfakulteta i Gimnazije „StevanSremacˮ iz Niša i Tehničkeškole „Prota Stevan Dimitrijevićˮiz Aleksinca. Verujem da će se Aleksinčani odazvati ovom pozivu i ispuniti Veliku salu Doma kulture ‒ poručuje direktorka Radoman Cvetićanin.

Muzički gosti akademije biće članovi hora „Pevnicaˮ.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − nine =