Aleksinčani treći u Beloj Palanci

Ekipa Rukometnog kluba „Aleksinacˮ osvojila je treće mesto na tradicionalnom Memorijalnom turniru „Zoki i Saleˮ koji je održan u Beloj Palanci. Osim Aleksinčana, na turniru su učestvovali i rukometaši „Topličaninaˮ iz Prokuplja, „Zaječaraˮ i domaćina, „Bele Palankeˮ.

U finalu domaćini su sa 23:22 slavili protiv „Topličaninaˮ, a u meču za treće mesto „Aleksinacˮ je sa 35:27 pobedio tim „Zaječaraˮ. Pre finala i utakmice za treće mesto, odigrane su još dva meča: „Bela Palankaˮ je sa 37:33 savladala „Aleksinacˮ, a „Topličaninˮ je sa 31:28 pobedio ekipu „Zaječaraˮ.

Trener RK „Aleksinac“ Vladan Stošić zadovoljan je učinkom svojih izabranika.

‒ Prvu utakmicu smo izgubili od domaćina turnira, ekipe „Bele Palankeˮ. Bila je to teška utakmica, prelomilo je njihovo veće iskustvo i veća rotacija i promena. U suštini mogli i malo bolje, ali sam se trudio da svim igračima pružim šansu. Kada je reč o drugoj utakmici, ekipu koja je prošle godine bila drugoplasirana u našoj ligi i koja i ove godine juri ulazak u viši rang, ekipu Zaječara, pobedili smo ubedljivo sa osam golova razlike, tako da u suštini mogu biti zadovoljan igrom. Ono što smo planirali to smo i ostvarili. Sa nama su bili i neki igrači koji nisu dovoljno trenirali i bili u trenažnom procesu, ali su i oni zadovoljili onoliko koliko im trenutne mogućnosti dozvoljavaju ‒ veli trener Stošić.

Inače, u okviru priprema za novi šampionat, koji će startovati 21, odnosno 22. septembra, rukometaši „Aleksincaˮ sutra će u Nišu igrati kontrolni meč protiv „Železničara 2ˮ.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − three =