Akcija

Aleksinčani se porodično odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi

Aleksinčani su danas još jednom pokazali svoju humanost na delu. Na tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi povodom 11. maja – Dana davalaca krvi odazvalo se ukupno 85 dobrovoljnih davalaca. Od tog broja, njih devet je prvi put ispružilo svoju ruku sa nadom da će njihovo malo biti nekome mnogo.

Na današnjoj akciji, Miša Đorđević je u svoju knjižicu upisao 120. davanje i time se pozdravio sa ekipom transfuzije jer uskoro navršava 65 godina starosti i po zakonu ne može više da daje krv.

– Sada već davne 1972. godine sam osetio potrebu da nekome pomognem i u ono vreme kada sam počeo da dajem krv isto je bilo nestašica. Drago mi je što će me u ovom humanom gestu naslediti ćerka – rekao je Miša i citirao stihove pesme „Gde ja stadoh ti produži”. 

Mišina dvadesetogodišnja ćerka Jovana danas je prvi put dala krv, a kako nam je rekla, nastaviće sa ovim humanim gestom, jer želi da bude dostojna očeva naslednica.

Akcija

Ovo nije bio usamljeni slučaj da se porodično odaziva današnjoj akciji. Otac i sin, Života i Ivan Ivanović iz Grejača su se takođe priključili akciji koju je organizovao Zavod za transfuziju krvi Niš i Crveni krst Aleksinac uz podršku kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Humano srceˮ iz Aleksinca.

Akcija

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − 7 =