Седамдесет и пета годишњица школе на Руднику

Пригодним програмом данас је обележен 75 рођендан основне школе „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком руднику. Централна прослава уприличена је у просторијама ове установе богатим програмом, а уз присуство великог броја гостију, наставника и ђака.

‒ Човек не може да бира време и место где ће се родити, нити прилике и околности у којима ће живети, то не зависи од нас. Али оно што зависи од нас и што се очекује од нас јесте да будемо људи увек и свуда, да нас таквим препознају преци и упознају савременици. Наши ученици су Вас спровели кроз векове и показали како се развија ова наша школа ‒ рекла је током обраћања присутнима Зорица Милојковић, директорка ове установе.

Овом приликом реч је добила и Јасмина Пастоњицки, директорка Основне школе „Васа Стајићˮ из Новог Сада која је већ 25 годинапобратемљена са рудничком осмолетком.

‒ Велико нам је задовољство што смо данас са вама на прослави 75 година постојања ваше школе и што можемо да вам пренесемо поздраве колектива Основне школе „Васа Стајићˮ. Драге колеге, драги ученици честитамо Вам дан школе и желимо вам пуно успеха у даљем раду и драго нам је што смо већ пуних 25 година макар један делић ваше приче ‒ рекла је директорка Пастоњицки

Поред гостију из Новог Сада, пригодном програму присуствовали су и представници локалне самоуправе, издавачких кућа, Завода за уџбенике, директори основних и средњих школа, а било је и представника осталих установа са територије наше општине.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − eight =