ALEF: Šta nas očekuje ove nedelje?

Ovonedeljni program Aleksinačkog letnjeg festivala otvoriće gitarista Vladimir Crnomarković koji će večeras u 20 sati i 30 minuta, u dvorištu Zavičajnog muzeja, održati koncert akustične muzike.

Narednog dana u isto vreme na platou Doma Kulture nastupiće sastav Dinamika Music koji će se aleksinčankoj publici predstaviti vremeplovom kroz istoriju muzike nazvanim „Muzička bajkaˮ. Ovaj „dinamičniˮ sastav čine akademski muzičari školovani na akademijama u zemlji i inostranstvu.

Naš sugrađanin Dragoslav Ranđelović još jednom će se naći u ulozi srpskog vojnika u monodrami „Ne pucaj, breˮ. Predstava će biti odigrana u sredu, 26. juna, od 20 sati i 30 minuta u dvorištu Zavičajnog muzeja.

Nakon gostovanja na art festivalu „Devetkaˮ u Beogradu, sastav Milan Petković Trio nastupiće i na ovogodišnjem Aleksinačkom letnjem festivalu. Tročlani sastav čine Milan Petković, klavijaturista i kompozitor, Nebojša Despotović, gitara i Miloš Stojković, bubnjevi. Koncert će se održati u četvrtak od 20 sati i 30 minuta na letnjoj pozornici ispred Biblioteke.

U petak, 28. juna, očekuje nas veliki „Vidovdanski koncertˮ na kome će nastupiti etno grupa „Niško Zoneˮ, muzičar Lazar Savić iz Svrljiga i pesnikinja Violeta Jović iz Niša. Koncert će se održati na platou Doma kulture sa početkom od 20 sati.

Iz Centra za kulturu i umetnost podsećaju da će se, u slučaju kiše ili lošijeg vremena, svi programi održati u Velikoj sali Doma kulture ili sali Doma omladine.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 2 =