АЛЕФ: Шта нас очекује ове недеље?

Овонедељни програм Алексиначког летњег фестивала отвориће гитариста Владимир Црномарковић који ће вечерас у 20 сати и 30 минута, у дворишту Завичајног музеја, одржати концерт акустичне музике.

Наредног дана у исто време на платоу Дома Културе наступиће састав Dinamika Music који ће се алексинчанкој публици представити времепловом кроз историју музике названим „Музичка бајкаˮ. Овај „динамичниˮ састав чине академски музичари школовани на академијама у земљи и иностранству.

Наш суграђанин Драгослав Ранђеловић још једном ће се наћи у улози српског војника у монодрами „Не пуцај, бреˮ. Представа ће бити одиграна у среду, 26. јуна, од 20 сати и 30 минута у дворишту Завичајног музеја.

Након гостовања на арт фестивалу „Деветкаˮ у Београду, састав Милан Петковић Трио наступиће и на овогодишњем Алексиначком летњем фестивалу. Трочлани састав чине Милан Петковић, клавијатуриста и композитор, Небојша Деспотовић, гитара и Милош Стојковић, бубњеви. Концерт ће се одржати у четвртак од 20 сати и 30 минута на летњој позорници испред Библиотеке.

У петак, 28. јуна, очекује нас велики „Видовдански концертˮ на коме ће наступити етно група „Нишко Зонеˮ, музичар Лазар Савић из Сврљига и песникиња Виолета Јовић из Ниша. Концерт ће се одржати на платоу Дома културе са почетком од 20 сати.

Из Центра за културу и уметност подсећају да ће се, у случају кише или лошијег времена, сви програми одржати у Великој сали Дома културе или сали Дома омладине.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + 6 =