Ispred kojih škola se uređuju saobraćajnice

Sa početkom školske godine, u okviru redovnog održavanja saobraćajnica, ekipe Preduzeća za puteve Aleksinac postavile su vertikalnu i obeležile horizontalnu signalizaciju na putnim pravcima koji prolaze pored škola u opštini Aleksinac. Ove aktivnosti su finansirane iz opštinskog budžeta.

Još značajniji jesu radovi koji se izvode po projektu, pa su na kolovozima pored škola u Žitkovcu, Prćilovici, Trnjanu, Gredetinu i Mozgovu urađene zaštitne ograde i posebne pešačke staze sa odgovarajućom signalizacijom.

Prema rečima Miloša Miloševića, direktora Preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost Aleksinac i člana lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, tokom naredne godine po projektu će biti urađene saobraćajnice u još pet aleksinačkih naselja. Pošto je projekat za Tešicu već završen, najverovatnije će tamošnji prostor biti uređen početkom sledeće godine, a uređenje zone škole planirano je još u Rutevcu, Nozrini, Vukašinovcu i Katunu. Radovi po projektu finansiraju se budžetskim sredstvima koja pripadaju Savetu za bezebednost saobraćaja u opštini Aleksinac.

Da nam prostori oko škola mogu biti mnogo lepši, uredniji i bezbedniji pokazuje i primer gredetinske škole. Naš fotoreporter letos je snimio zapušten prostor sa biljkama koje izazivaju alergiju, poput ambrozije, a pre neki dan imali smo prilike da prođemo novoizgrađenom bezbednom pešačkom stazom.

Jedan komentar

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 3 =