Звуци клавира допирали из зграде у улици Момчила Поповића

Камерна сала музичке школе била је мала да прими све заинтересоване посетиоце синоћњег концерта ученика клавира. „Клавирски сусрети”, како концерт носи назив, окупио је запажене и награђиване ученике, основних музичких школа из Алексинца и Књажевца.

Испред домаћина, Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић”, наступили су Андрија Станковић (II разред), Томислав Здравковић (V разред), Андреа Илић Андрејевић (IV разред), Ивона Марјановић (I разред), Јана Јеленић (VI разред), Дара Лукић (V разред) и Милан Јанковић (VI разред), ученици клавира у класи наставника Христине Лазаревић Сутон, Срђана Ђорђевића и Маје Ранђеловић.

Андрија Станковић
« од 7 »

Гости концерта били су ученици Основне музичке школе „Предраг Милошевић” из Књажевца, класе наставника Душана Сутона, и то Михајло Раденковић, ученик VI разреда и победник категорије Међународног такмичења „Иван Ријавец” у Словенији, Вук Ђокић, ученик II разреда који је, такође, освојио прво место на поменутом такмичењу, Ева Вељковић, ученица I разреда и Саша Раденковић, ученица III разреда клавира.

Михајло Раденковић
« од 4 »

„Клавирске сусрете” обележиле су фантастичне интерпретације музике писане за клавир, а на репертоару нашла су се дела Баха, Скарлетија, Грига, Шопена, Бертинија, Дебисија и других.

Синоћни концерт је и својеврсна припрема за предстојећа такмичења у земљи и иностранству, а оно што предстоји јесте и учешће на такмичењу „Даворин Јенко” у Београду.

На самом крају уследило је и заједничко фотографисање ученика и наставника, како би ово вече остало у дивном сећању свих учесника.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + ten =