SO

Жустро у локалном парламенту: Сукоб власти и опозиције за крај године

Јуче је одржана последња овогодишња седница Скупштине општине Алексинац. Почетак рада обележила је жустра дискусија између председника општине Ненада Станковића и опозиционог одборника Ивана Димића око исплате солидарне помоћи запосленима у јавном сектору, а нарочито постављеним и именованим лицима, односно функционерима.

Димић је актуелну власт оптужио да преписују потезе заменика београдског градоначелника Горана Весића, уз коментар да београдска администрација има новац за такве исплате, а да је Алексинац неразвијена и сиромашна средина. Председник општине је напоменуо да је ово прва година када је исплаћена солидарна помоћ и у одговору Димићу истакао да је ревизорска комисија имала примедбе на висину његове плате док је био председник и да је након његовог одласка своју председничку плату морао драстично да умањи.

SO

Замерку на исплату солидарне помоћи имао је и опозициони одборник Братислав Дисић, који је и радник „Комуналних услуга”. Он је замерио што је радницима „Комуналних услуга”, како је рекао, та солидарна помоћ исплаћена у више месечних рата, док је другим запосленима у јавном сектору износ од 40 хиљада исплаћен одједном. Његов предлог је да почетком наредне године „комуналцима” буде исплаћена једнократна солидарна помоћ од 40 хиљада динара.

Одборник Светомир Милановић из Странке Руса Србије замерио је што на скупштинским заседањима доминирају дискусије једних те истих политичари, наводећи председника општине и одборника Ивана Димића. Он је позвао остале одборнике треба да се уозбиље и активније укључе у рад парламента, а тиме и у решавање проблема грађана.

Одборници су у наставку заседања усвојили програме рада јавних предузећа и установа за наредну годину, „Комуналних услуга”, Предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност, „Водовода и канализације”, као и Центра за културу и уметност, Библиотеке „Вук Караџић”, Установе „Липовац”, Спортско рекреативног центра и „Театра 91”. Усвојени су и финансијски планови Дома здравља, Центра за социјални рад и Предшколске установе „Лане”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 5 =