Biro

И даље пада број незапослених на евиденцији

Број лица која су евидентирана као незапослена у Националној служби за запошљавање у Алексинцу је у септембру месецу смањен за скоро 3,5 одсто у односу на крај прошле године, тако да су на списку незапослених 5.442 особе са територије Алексиначке општине. У истом периоду незапосленост на подручју општине Ражањ је смањена за скоро 10 одсто или за 61 лице, па је у прошлом месецу тамо било незапослено 560 лица.

Ако упоредимо септембар ове и прошле године онда такође имамо позитивне резултате, па је у Алексинцу у прошлом месецу било 404 лица мање на евиденцији него годину дана раније. У Ражњу је такође позитивна тенденција па је за годину дана смањен број незапослених за 50 особа.

Као и до сада, највећи број незапослених, преко 1.900 лица, на своје радно место чека до годину дана. Од једне до две године на списку је 905 особа, док преко 10 година на посао чека њих 1060. Од укупног броја лица на евиденцији, више од 12 месеци, што се сматра дуготрајном незапошљеношћу, на посао чека нешто више од 4.000 лица или око 68 одсто незапослених.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 6 =