Zna se žiri 7. PIP-a

Tročlani žiri koji će odlučivati o nagradama na predstojećem sedmom Festivalu prvoizvedenih predstava, činiće Milivoje Mlađenović (predsednik) i članovi Slobodan Savić i Anastas Pop Dimitrov, saopšteno je danas na sastanku Organizacionog odbora festivala.

Pisac, književni i pozorišni kritičar Milivoje Mlađenović dobro je poznat aleksinačkoj pozorišnoj publici kao urednik pratećeg programa, a na prošlogodišnjem festivalu u takmičarskom delu izvedena je njegova predstava „Maestro” u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor. I pozorišni kritičar Slobodan Savić je više godina prisutan na PIP-u kao moderator razgovora nakon predstava. Autor je poznatog TV serijala „Čitanje pozorišta” na RTS-u.

Treći član žirija je bugarski glumac i predsednik Udruženja profesionalnih pozorišta Bugarske, Anastas Pop Dimitrov koji je bio i u žirijima „Joakiminterfesta” u Kragujevcu i Festivalu kamernog teatra u Strumici. Bio je i laureat jednog od najzačajnijih festivala u Makedoniji „Glumac Evrope”.

Sedmi PIP pod sloganom „Iza zavese svetli svet” koji počinje 22. novembra otvoriće Beogradsko dramsko pozorište predstavom „Crna kutija” u kojoj između ostalih igraju i Ivan Zarić, Ljubinka Klarić, Nataša Marković i Miloš Timotijević.

Prodaja kompleta ulaznica za svih sedam predstava počela je 22. oktobra, a pojedinačne ulaznice u prodaji će se naći od ponedeljka, 5. novembra.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

3 × one =