Зна се жири 7. ПИП-а

Трочлани жири који ће одлучивати о наградама на предстојећем седмом Фестивалу првоизведених представа, чиниће Миливоје Млађеновић (председник) и чланови Слободан Савић и Анастас Поп Димитров, саопштено је данас на састанку Организационог одбора фестивала.

Писац, књижевни и позоришни критичар Миливоје Млађеновић добро је познат алексиначкој позоришној публици као уредник пратећег програма, а на прошлогодишњем фестивалу у такмичарском делу изведена је његова представа „Маестро” у извођењу Народног позоришта Сомбор. И позоришни критичар Слободан Савић је више година присутан на ПИП-у као модератор разговора након представа. Аутор је познатог ТВ серијала „Читање позоришта” на РТС-у.

Трећи члан жирија је бугарски глумац и председник Удружења професионалних позоришта Бугарске, Анастас Поп Димитров који је био и у жиријима „Јоакиминтерфеста” у Крагујевцу и Фестивалу камерног театра у Струмици. Био је и лауреат једног од најзачајнијих фестивала у Македонији „Глумац Европе”.

Седми ПИП под слоганом „Иза завесе светли свет” који почиње 22. новембра отвориће Београдско драмско позориште представом „Црна кутија” у којој између осталих играју и Иван Зарић, Љубинка Кларић, Наташа Марковић и Милош Тимотијевић.

Продаја комплета улазница за свих седам представа почела је 22. октобра, а појединачне улазнице у продаји ће се наћи од понедељка, 5. новембра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 3 =