„Златна значка“ нашем сараднику Власти Ценићу

Дугогодишњи сарадник Радио Алексинца професор, књижевник и новинар Власта Н. Ценић, слушаоцима овог алексиначког медија познат је по успешним серијалима емисија о културном наслеђу овог краја, о животу и раду људи у сеоским срединама, као и стваралац дечијих радио драма, ових дана добио је још једно признање за свој дугогодишњи рад.

Ценић је награђен „Златном значком” Културно-просветне заједнице Србије, која се по традицији додељује бројним уметничким ствараоцима из земље, региона и дијаспоре. Наш колега Ценић, писац бројних књига поезије, антологија и романа, овим се признањем нашао у кругу 53 посленика културе, научника, уметника, новинара, писаца, који су ове године награђени за свој рад. Власта Ценић је члан Удружења новинара Србије, које га је и предложило за ову награду.

Ценић ствара на призренско-тимочком дијелекту и ове године је заједно са екипом Радио алексинац у више наврата боравио на Косову и Метохији где је имао успешан наступ од Грачанице, Велике Хоче, Богословије у Призрену до Косовског Поморавља.

Своју прву збирку песама Ценић је објавио 1987. гоине, а чувено дело, по коме је и дан данас препознатљив „Бате ће се жени” 1992. године. Од тада је ова збирка песама на дијелекту доживела око десет издања.

Признање, позлаћена значка и повеља – графички лист се додељују под покровитељством Министарства културе и Министарства спољних послова Републике Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =