„Žitkovačka nadahnuća” pred čitaocima

Udruženje stvaralaca u kulturi „Zavičaj” iz Žitkovca svoju aktivnost u novoj godini započelo je izdavanjem Zbornika radova svojih članova pod nazivom „Žitkovačka nadahnuća”. Urednik publikacije je Miroslav Mišel Boltres, a u Zborniku su objavljeni radovi 16 autora.

Inače ovo udruženje se već i ranije pojavljivalo kao izdavač publikacija zavičajnih autora, a učestvovali su sa tamošnjom Crkvenom opštinom u izdavanju još dva naslova.

Dragan Ristić (fotografija iz arhive)

− USUK „Zavičaj”, koji postoji tri godine, smogao je snage da okupi sve ono što je rađeno u tom proteklom periodu i da izda jedan zbornik radova pod nazivom „Žitkovačka nadahnuća”. Zbornik obuhvata pesme, priče, aforizme, stihove u akrostihu, ali i radove likovne i primenjene umetnosti – rekao je za naš portal Dragan Ristić, član udurženja i koordinator ove publikacije.

Udruženje „Zavičaj” planira da ove godine izda još dve do tri publikacije svojih članova. Ovo udruženje na kulturnoj mapi Srbije se već poziciniralo manifestacijom „Dani satire” koja je dobila regionalni karakter. Na prošlogodišnjem konkursu među 60 autora koji su učestovavali bilo je i iz Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore i Belgije.    

Dani satire “Pavle Tončić” (septembar 2020.)

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

16 − three =