„Житковачка надахнућа” пред читаоцима

Удружење стваралаца у култури „Завичај” из Житковца своју активност у новој години започело је издавањем Зборника радова својих чланова под називом „Житковачка надахнућа”. Уредник публикације је Мирослав Мишел Болтрес, а у Зборнику су објављени радови 16 аутора.

Иначе ово удружење се већ и раније појављивало као издавач публикација завичајних аутора, а учествовали су са тамошњом Црквеном општином у издавању још два наслова.

Драган Ристић (фотографија из архиве)

− УСУК „Завичај”, који постоји три године, смогао је снаге да окупи све оно што је рађено у том протеклом периоду и да изда један зборник радова под називом „Житковачка надахнућа”. Зборник обухвата песме, приче, афоризме, стихове у акростиху, али и радове ликовне и примењене уметности – рекао је за наш портал Драган Ристић, члан удуржења и координатор ове публикације.

Удружење „Завичај” планира да ове године изда још две до три публикације својих чланова. Ово удружење на културној мапи Србије се већ позицинирало манифестацијом „Дани сатире” која је добила регионални карактер. На прошлогодишњем конкурсу међу 60 аутора који су учестовавали било је и из Хрватске, Македоније, Републике Српске, Црне Горе и Белгије.    

Дани сатире “Павле Тончић” (септембар 2020.)

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =