Жеље велике, а шансе мале

Прозивком и првим тренингом, као и обраћањем челника клуба, на Градском стадиону у Алексинцу у недељу супочеле припреме фудбалера ОФК Напретка 1929 за други део шампионата Зоне Центар.

Алексинчани зимују на претпоследњем, 15. месту са три бода, па их у наставку првенствене трке очекује тешка и неизвесна борба да сачувају зонашки статус.

Председник клуба Милан Велиновић у изјави за наш портал каже да ће покушати да изборе опстанак.

− Амбиције су велике, циљ је останак у друштву зонаша. Шансе су мале, а жеље велике. Покушаћемо да урадимо немогуће − наглашава наш саговорник.

У клуб су до сада стигла шесторица фудбалера: Урош Душанић и Стефан Стоиљковић (Цар Константин, Ниш), Милан Тасић (Јастребац, Тешица), Немања Цандер (Сврљиг), Славко Ђорђевић (Морава, Житковац) и Амир Зека (АТСВ Холабрун, Аустрија). До 16. фебруара, када се завршава прелазни рок, редове ОФК Напретка требало би да појачају још два-три играча. Клуб су напустила тројица фудбалера; Дејан Арсић и Михајло Пејковић су нови чланови Рудара 2016 са Алексиначког Рудника, док ће Јован Стевић своју каријеру наставити у житковачкој Морави.

Међу новајлијама је и тренер Далибор Петровић који је до сада, поред осталих, предводио екипе Будућности из Поповца и Младости из Медошевца.

Далибор Петровић

− Договорили смо се да се тренинзи одржавају по систему „три дана рада, један дан пауза”, тако да ћемо се ове недеље радити у среду, четвртак и петак од 15.30 сати, а у суботује слободан дан − каже Иван Јовановић, потпредседник клуба и помоћни тренер.

Прва тест утакмица већ је заказана за недељу у 14 сати на Градском стадиону у Алексинцу, када ће изабраници тренера Поповића одмерити снаге са Хајдуком из Рујевице, чланом Зајечарске окружне лиге.

Фотографије: Милан Јовановић

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − 1 =