Здрав живот “усијао” интернет

Тренутна епидемиолошка ситуација условила је многе да своје активности пребаце на интернет. Такав случај је и са Проактивом чији тим, иако на интернету, са несмањеним ентузијазмом организује разне активности.

За мештане Алексинца у прошлој недељи и почетком ове урадили су четири предавања које су заинтересовани могли да прате преко интернета. У петак су говорили о здравим стиловима живота, а јуче о болестима зависности.

− Оно што је интересантно за Алексинац је циљна група. Први пут смо осим наших стандардних средњошколаца и студената укључили и њихове родитеље. Тако да смо имали једну трибину за средњошколце и студенте, а једну за њихове родитеље везану за здраве стилове живота − објашњава Ненад Стојановић, из Дели простор-а и Проактив-а

Јуче је одржана трибина на тему болести зависности – алкохолизам, дрога, зависност од интернета, од клађења. А према речима организатора, није могло да се оцени ко је заинтересованији између родитеља и деце.

− Морам да кажем да смо имали по педесетак средњошколаца, родитеља мало мање, неких двадесетак. Морам да поменем и дивне људе који су нам помогли заправо да дођемо до тих људи и до родитеља, то је Инкубатор за младе и алексиначки Каритас − додаје Стојановић.

Оно што заинтересоване Алексинчане очекује на онлајн трибинама у наредном периоду, јесте безбедност здравља и ту ће организатори имати госте из Института за јавно здравље Ниш, а причаће о личном здрављу и понашању.

О свим новим предавањима информације ће излазити на сајту Општине Алексинац, Проактива и Дели простора. Тако да млади људе могу да прате интернет мрежу или да гледају по граду постере који су жуте боје, онако препознатљиви, који ће најављивати даља предавања.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 3 =