Због уједа паса пола милиона из Буџета

Општинско веће општине Алексинац је на данашњој седници донело неколико одлука из делокруга искључивог одлучивања, и сагласило се са више докумената о којима коначну реч даје општински парламент.

Веће је донело Закључак о регулисању превоза ученика на релацији Врело – Миљковац, којим се омогућава да ђаци од петог до осмог разреда посебним линијским превозом, бесплатно, одлазе на наставу у њима најближе насеље са школом. У овом случају то је село Миљковац које се налази на територији града Ниша.

Већници су на предлог Спортског савеза општине Алексинац прихватили измене Решења којим се додељују средства спортским удружењима. Прерасподељен је вишак средстава од око милион динара, настао због промене ранга такмичења или замрзавања рада неких клубова. Фудбалски клуб „Рудар” добио је додатних 120.000 динара, Женски рукометни клуб „Алексинац” 482.500, Џудо и џиу џица клуб „НиФ”, такође 482.500 динара, док је Џудо клубу „Алексинац” додељено 100.000, ОСР „Бистро” 35.000 и СУ „Риболовац” 80.000 динара.

Општинско веће образовало је и трочлану Комисију за избор кандидата за чланове Савета за праћење примене Етичког кодекса функционера општине Алексинац и утврдило елементе које треба да садржи будући Јавни конкурс за ово тело који ће бити накнадно расписан.

Чланови Општинског већа дали су сагласност за вансудско поравнање са 14 оштећених грађана због уједа паса луталица. У пет случајева биће исплаћено појединачно по 43.000, у девет предмета по 33.000 динара. Укупно из општинског буџета за ове намене биће по овим захтевима издвојено 512.000 динара. Особе различитог пола и узраста које су доживеле напад неког од паса луталица су из девет насеља, а највише их је, по троје, из Алексинца и Прћиловице.

Општинска влада подржала је и неколико одлука о којима ће морати у коначном случају да се изјасне и одборници Скупштине општине. Међу њима је и Одлука о изјашњавању корисника комуналних услуга о квалитету пружања услуга која предвиђа формирање мешовите радне групе за спровођење анонимне анкете, као и обавезност објављивања резултата и поступања по њима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =