IT

Завшена бесплатна обука за немачки и ИТ: Сутра додела сертификата

Завршетак тромесечне обуке из немачког језика и информационих технологија биће обележен сутра свечаном доделом сертификата полазницима који су успешно положили завршни тест. Пројекат спровођења стручног оспособљавања, у складу са Локалним акционим планом за запошљавање општине Алексинац, реализовао је Одсек за локални економски развој општине Алексинац, а кроз пројекат „Норвешка за вас” који финансирају Краљевина Норвешка и општина Алексинац. Вредност донације је 11.100 америчких долара, док је укупна вредност пројекта 13.110 америчких долара.

− Овим пројектом било је предвиђено одржавање обука из немачког језика и информационих технологија за незапослена лица се евиденције Националне службе за запошљавање. При одабиру обука, руководили смо се исказаним интересовањима послодаваца и незапослених на локалном тржишту рада − рекла је Сузана Младеновић, сарадник на пројекту и додала да су веома задовољни интересовањем и ангажовањем полазника обуке што показује и чињеница да ће њих 35 сутра добити сертификат, с обзиром да су успешно положили завршни тест.

Захваљујући овом пројекту, у претходна три месеца 40 незапослених лица имало је прилику да бесплатно похађа обуке из немачког језика и информационих технологија и тиме стекну нова знања и унапреде своје шансе за запослење.

Почетак свечаности доделе сертификата заказан је за 11 часова у сали Скупштине општине Алексинац.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + fifteen =