nova-zgrada

Završne pripreme za novu zgradu

Sudeći po aktivnostima koje su u toku, Aleksinac je sve bliži gradnji novog objekta Centra za socijalni rad. Razgovori sa ministarstvom su u završnoj fazi, a nedavni boravak pomoćnice ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zdravke Milenković ukazuje na spremnost republičkih organa da aktivno učestvuju u finansiranju izgradnje novog objekta. Na osnovu dosadašnjih dogovora lokalna samouprava bi iz sopstvenog budžeta izdvojila 10 miliona dinara, a ostatak troškova planiranih do 50 miliona dinara obezbediće resorno ministarstvo. Prema nekim našim nezvaničnim saznanjima udeo ministarstva u ovom projektu možda će biti i veći nego što je planirano dosadašnjim razgovorima. Da je izrada projektne dokumentacije u završnoj fazi potvrdila nam je i direktorka Centra za socijalni rad u Aleksincu Jasna Nikolić.

– Građevinski projekat je završila licencirana kuća iz Niša, s tim što je potrebno nekih petnaestak dana da bi se dobila dozvola. Kada budemo dobili dozvolu za izvođenje radova o tome će biti obavešteno resorno ministarstvo i zaključen ugovor o saradnji jedne i druge ugovorene strane. Mi očekujemo da sve to bude gotovo za nekih dvadesetak dana, kaže direktorka Jasna Nikolić.

U međuvremenu, dok se na mestu stare zgrade bude gradio novi objekat, Centar za socijalni rad koristiće prostorije u ulici 7. juli.

– To je prostor koji je ranije koristilo Preduzeće za puteve. Mi uveliko sređujemo te prostorije, kako bismo ih prilagodili potrebama Centra za socijalni rad. To nije uslovno i adekvatno, ali pokušaćemo da smestimo sve službe i da napravimo prostor za naše korisnike, kako bismo privremeno, dok traju radovi, bili u tom prostoru, napominje direktorka Centra.

Odluka o izgradnji nove zgrade Centra za socijalni rad doneta je krajem januara, prilikom poslednje posete ministra Aleksandra Vulina Aleksincu. Kako nam je tom prilikom rekao poslednji objekat namenjen centru za socijalni rad sagrađen je u Obrenovcu nakon poplava. Aleksinac će stoga biti drugo mesto u Srbiji u poslednje tri decenije koje će dobiti novu zgradu namenjenu centru za socijalni rad.

Vulin

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + seven =