domijada-naslovna

Dijana i stonoteniseri osvetlali obraz

Tradicionalni, 22. po redu Susreti domova učenika srednjih škola jugoistočne Srbije održani su minulog vikenda u Knjaževcu. Učestvovalo je oko 450 mladih sportista iz 14 gradova, među kojima i predstavnici Doma učenika srednjih škola “Mladost” iz Aleksinca.

domijada2017

– Treće mesto i bronzanu medalju u stonom tenisu osvojila je Dijana Jovanović, a isti plasman ostvarila je i stonoteniska ekipa koju su činili: Dalibor Đorđević, Miloš Radosavljević i Đorđe Stefanović. U malom fudbalu u muškoj konkurenciji naša ekipa je najpre pobedila Leskovčane sa 2:0, da bi potom od Borana izgubila sa 4:3. Šahisti su sa 3:0 poraženi od ekipe Leskovca, dok je Andrijana Momirović, koja se takmičila u šahu, u prvom kolu pobedila, a u drugom pretrpela poraz. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima, kaže za Radio Aleksinac Novica Lukić, vaspitač u Domu “Mladost” zadužen za sport.

domijada-teniseri

Inače, u Domu “Mladost” u jeku su pripreme za učešće u drugom delu Susreta domova učenika srednjih škola jugoistočne Srbije. Radi se o smotri kulturno-umetničkog stvaralaštva, koja će biti održana u subotu (1. aprila) u Nišu. Na toj smotri Aleksinčani će se predstaviti komedijom “Kako sam se ja rodio” u režiji Dragoslava Ranđelovića i spletom igara iz okoline Leskovca, a učestvovaće i u nadmetanju u izradi rukotvorina.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 3 =