Завршено овогодишње „Стваралаштво на селуˮ

Приредбом у Мозгову завршено је овогодишње, „Културно стваралаштво на селуˮ. На трећој приредби овог циклуса учествовала су Културно уметничка друштва „Буковикˮ из Мозгова и „Меракˮ из Вукашиновца.

Након две здравице Петра Видановића из Вукашиновца и Лазара Лазића из Мозгова на сцени су се смењивали фолклорни ансамбли, вокални солисти и инструменталисти.

Фолклорни ансамбли су се представили сплетовима „Србијаˮ, „Бела Паланкаˮ, „Пчињаˮ, „Димитровградˮ, „Нишˮ, и „Црна Траваˮ, а поред вокалних солисткиња Љиљане Мијаиловић и Наталије Ђорђевић, програм су употпунили музицирањем на хармоници Дејан Михајловић и Виобран Марковић.

Уз ова два Културно-уметничка друштва, ове године, на 16. по реду манифестацији „Културно стваралаштво на селуˮ, учешће су узела и друштва „Младостˮ из Житковца, „Дејан Јовановић Дешаˮ из Тешице, „Др Никола Јанковић Ниџаˮ из Кормана, „Стојан Живковић Столеˮ из Трњана и „Алексиначки Рудникˮ.

Најбоље тачке са приредби у Житковцу, на Алексиначком Руднику и Мозгову наћи ће се у програму етно вечери манифестације „На Морави воденица стараˮ.

Фотографије можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three − two =