Вакуп, Тешица и Лоћика у финалу ОСИС-а

Током викенда, у оквиру Олимпијских сеоских игара, одржана су такмичења у малом фудбалу, стоном тенису и пикаду.

Месна заједница Лоћике у суботу је била домаћин надметања у стоном тенису. Осим домаћина, такмичиле су се екипе још четири месне заједнице: Тешица, Банковац, Житковац и Бован. После жребања, одиграни су квалификациони мечеви, а у финалу су одмериле снагу екипе Тешице и Лоћике. У веома добром мечу победила је Лоћика која је прошле године на Олимпијским сеоским играма Србије у Коцељеви освојила бронзану медаљу.

У недељу је на Алексиначком Руднику одржано такмичење у пикаду. У мушкој конкуренцији такмичили су се представници месних заједница Тешица, Банковац, Лоћика и Алексиначки Рудник, а у женској екипе Тешице и Вукање. У обе конкуренције тријумфовале су екипе Месне заједнице Тешица.

Истог дана Месна заједница Рутевца угостила је екипе које су се такмичиле у малом фудбалу. Изузев домаћина, то су и Алексиначки Рудник, Краљево и Вукашиновац. У финалу Алексиначки Рудник је са 6:2 победио екипу Краљева и пласирао се за завршно такмичење у малом фудбалу, чији ће домаћин 7. јула бити управо Месна заједница Алексиначки Рудник. За титулу победника такмичиће се екипе Добрујевца, Доњег Адровца и Лоћике, које су овог право стекле као победници група.

„Визуˮ за републичко финале Олимпијских сеоских игара Србије, које бити одржано 14. септембра у Бољевцу, до сада су овериле месне заједнице: Вакуп (надвлачење конопца), Тешица (пикадо, мушка и женска конкуренција) и Лоћика (стони тенис).

Екипа МЗ Лоћика

Ове године Олимпијске сеоске игре организује Спортско-рекреативни центар Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − 3 =