Завршено гласање за личност године, предстоји бројање гласова

Удружење грађана „ДАРС” и Клуб новинара Алексинац, који по трећи пут организују акцију „Бирамо Алексинчанина или Алексинчанку за 2023. годину”, у саопштењу достављено нашем медију обавештавају јавност да је рад десеточлане комисије завршен и да су њихови гласови запечаћени у појединачним истоветним ковертама. Након формирања трочлане комисије биће обављено бројање гласова.

Чланови комисије, њих десеторо који су представници различитих организација и професија, међусобно нису знали да им је припала та част да гласају и тако је избегнуто евентуално међусобно договарање. С друге стране ни организатори тренутно не знају како су они гласали. Жири је добио списак са десет имена и њихову биографију које су грађани предложили на јавном позиву и упутство да сваког кандидата могу да оцене оценом од један до десет, с тим што једном дата оцена не може да се понови.

У конкуренцији су били Алекса Спасић, дипломирани студент Факултета уметности у Нишу и студент своје генерације са просечном оценом 10.00, Јелена Ивковић, хуманитарни радник и чланица удружења „Сунцокрети”, Радивоје Јевтић, доктор техничких наука и дипломирани инжењер електротехнике, најмлађи вишеструки давалац крви у Србији са 50 година дао 134 пута крв, Биљана Миладиновић, учитељица у Основној школи „Вожд Карађорђе” у Алексинцу, Распевана просвета, хор просветних радника основних и средњих школа са територије општине Алексинац, Иван Митровић, пензионер и некадашњи чистач на алексиначкој „Зеленој пијаци”, Александар Илић, песник за децу и менаџер производње у „Стелантису”, Наташа Петровић, председница Удружења Ромкиња „Нада” и педагошка асистенткиња у Основној школи „Вук Караџић” у Житковцу, Јелена Богдановић Радисављевић, фризер и хуманитарни радник из Алексинца и Младен Милошевић, хирург из Алексинца.

Организатори истичу да су задовољни одзивом грађана и бројем кандидата с обзиром да је позив трајао само једну недељу, што се показало као недовољно да учествују сви заинтересовани. Критеријуми за учешће на конкурсу су били да је рођени Алексинчанин или да живи на територији општине Алексинац и да својим радом и понашањем осим што даје пример заједници доприноси и позитивном ширењу имена Алексинца.

Организатори обавештавају јавност да нису учесници сличних избора под истим или промењеним именом који су организовани на друштвеним мрежама од појединаца или портала.

Особа која буде проглашена за нај Алексинчанина или Алексинчанку осим плакете добиће на дар и акварел алексиначког сликара Златка Павловића. Први добитник награде је др Катарина Стојковић Стајић за пожртвовани рад на лечењу грађана општине Алексинац у време најинтензивнијег периода епидемије ковид, а прошле године породица Трајковић за врхунске резултате на престижним спортским такмичењима у свету.

 

Један коментар

  1. Zanima me na koji to (legalan) način neko može sa 50 godina da da krv 134 puta? Ajde da napravimo računicu: krv može da se da najviše 4 puta godišnje; krv može da se uzima dobrovoljno samo od odraslih u rasponu 18-65 godina. Znači kad se 134 podeli sa 4, ispada da je čovek od svojih 50 godina već 43 davalac? Počeo sa sedam godina?

    Prosto me zanima računica, ništa drugo.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 1 =