Tegla

Зашто су Гредетинци пресрећни?

Велико финале највеће гастрономске манифестације у нашој земљи под називом „Изађи ми на теглуˮ, одржано је јуче у Београду, на Ади Циганлији где се окупило 30 такмичарских тимова, међу којима су били и победници недавно одржаног такмичења у Алексинцу, екипа „Фруторˮ из Гредетина.

Ово својеврсно надметање у припремању ајвара, које већ шесту годину заредом афирмише кулинарско умеће такмичара из свих крајева наше земље, отворио је помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић. Поздрављајући учеснике, госте и бројне посетиоце, он је истакао да је ова манифестација израсла у велики покрет људи који негују традицију.

Tegla

‒ Србија има шта да покаже, имамо много лепих ствари којима треба да се поносимо и да то покажемо целом свету ‒ рекао је, између осталог, Младеновић. 

Такмичење је трајало до раних вечерњих сати, а протекло је у лепој и веселој атмосфери, уз богат музички програм и дегустацију различитих гастрономских специјалитета.

Tegla

Екипа „Фрутораˮ из Гредетина, предвођена председником Месне заједнице овог села Новицом Стевановићем, освојила је награду за најуређенији штанд.

‒ Моја екипа и ја смо пресрећни, јер смо у заиста жестокој конкуренцији освојили ову награду. Штанд смо украсили оним што производимо у нашем селу, а посетиоци су могли да пробају, рецимо, домаћи сир, сукану питу или погачу из црепуље. Враћамо се истина без медаље, али је за нас велика медаља и то што смо се квалификовали за финално такмичење ‒ рекао нам је Стевановић после проглашења победника. 

Tegla

Породица Костић из Куршумлије је, иначе, победник такмичења, друго место освојио је Актив жена из Баљевцa на Ибру у општини Рашка, а трећa je екипа „Е сад опуштеноˮ из Ниша.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 1 =