Sergej Trifunović

Зашто је Сергеј Трифуновић „непожељан” у Алексинцу?

Дан пре почетка Фестивала првоизведених представа, у јавности се више говори о јучерашњој одлуци фестивалског одбора да се представа Београдског драмског позоришта „Утопљена душа”, у којој главну улогу тумачи глумац Сергеј Трифуновић, замени представом истог театра „На трагу”. Тим поводом синоћ је организатор Центар за културу издао саопштење у коме наводи да је репертоар промењен због „евентуалног сукоба интереса”, не наводећи о чему се конкретно ради.

Председник фестивалског одбора Грујица Вељковић ову одлуку објаснио је чињеницом да је отац Сергеја Трифуновића уметнички директор и селектор фестивала и да је то „евентуални сукоб интереса”, те да се оваквом одлуком избегава могуће подношење кривичних пријава.

Прича је толико далеко отишла да поједини београдски глумци позивају на бојкот фестивала, али према нашим информацијама за сада нема најава да ће било која представа бити отказана.

Појединци су вратили своје улазнице за представу „Утопљена душа” и таквих је за сада петнаестак, а према њиховим изјавама новац им је уредно враћен у пуном износу.

Добри познаваоци прилика сматрају да је оваква одлука сигурно нанела одређене штете фестивалу и да кругови који су сада покренули питање евентуалног сукоба интереса и на тај начин извршили притисак на фестивалски одбор нису мислили добро граду и овој манифестацији. Постојање могућег сукоба интереса знало се и ранијих година, али се увек давала подршка Томиславу Трифуновићу, који је чешће успевао да посредује и да се одређене квалитетне представе доведу у Алексинац и по упола цене него што су на тржишту вределе. Чланови фестивалског одбора, према нашим информацијама, поједине активности у том периоду финансирали су из свог џепа.

Из свега овога се претпоставља да није било зле намере оваквог одабира представа и ово питање није требало да се покреће у овом тренутку, а оне снаге које су инсистирале на евентуалном сукобу интереса највероватније имају неку своју рачуницу која можда вуче и ка личним амбицијама, претпоставља наш извор. Он додаје да је само питање да ли је то закувано у Алексинцу или са стране.

Оно што ће се дешавати након завршетка фестивала показаће из којих кругова је потекла ова прича.

 

Један коментар

  1. Zato sto je naredjenje doslo od sns i kompanije… i vlasti u Aleksincu koja ne moze da zivi bez uvlacenja gospodinu predsedniku…. bas mi je drago da im je nastao haos…. treba svi da im vrate karte koji su uzeli…. Trebalo bi upotpunosti bojkotovati ceo fastival… ali ne bi bilo fer prema ostalim glumcima koji nisu krivi za ovu glupost…..

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 20 =