Dom kulture

ЦКУ: Одлуке не коментаришемо, радимо за публику

Медијска прашина која је захватила алексиначки фестивал, након одлуке да се представа БДП-а у којој глуми Сергеј Трифуновић скине са репертоара, изазвала је реакцију организатора манифестације, Центра за културу и уметност. Јутрос је нашој редакцији достављено саопштење ове установе, које потписује директорка Маја Радоман Цветићанин. Директорка није желела претерано да коментарише актуелна дешавања око фестивала, већ је више подсетила на његове почетке и емоције са којима је стваран. Саопштење преносимо у целости.

Фестивал првоизведених представа обновљен у Алексинцу пре седам година спојем искуства и ентузијазма, живи упркос многима, а захваљујући неколицини. Енергија, ентузијазам, неизлечива љубав према позоришту и глад за истинским уметничким вредностима запослених у Центру за културу и уметност Алексинац и њихових сарадника, успели су да од покушаја ,,неке паланачке екипе на југу Србије” начине један од највољенијих позоришних догађаја Србије. Оно за чим вапе много престижнији фестивали од ПИП-а – пуне сале током сваке фестивалске вечери, Алексинац има.

У временима када се мале средине грчевито боре за своје суграђане, културна понуда доказано игра изузетно велику улогу на листи разлога за останак. Квалитет културне понуде редовних програмских активности Центра за културу и уметност Алексинац и пуне сале најбоље потврђују опредељење запослених да очувају постојеће и изнедре нове посетиоце неговањем основних постулата културне политике Алексинца – квалитет, препознатљивост и оригиналност.

Суочавани годинама са различитим организаторским изазовима од недостатка пара и неразумевања до инфраструктурне и техничке дотрајалости, а не желећи да трпи Фестивал који смо годинама с љубављу градили, одлуку Фестивалског одбора и сва дешавања у вези с тим нећемо ни сад, ни надаље коментарисати. Знамо да ће алексиначка публика, на коју смо поносни и која стоструко врати сваки наш напор, знати да цени „лепоту која светли иза завесе”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 3 =